KÜTÜPHANE FOTOĞRAFLARI

Özel Çakır İlköğretim Okulu Kütüphanesi olarak amacımız; eğitim ve öğretim için gerekli olan her türlü bilgi kaynağını toplamak, düzenlemek ve mümkün olan en kısa sürede ve maksimum düzeyde kullanıcılarımızın hizmetine sunmaktır. Kütüphanemiz, okulumuzda uygulanmakta olan eğitim öğretim programlarına paralel olarak, ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli gelişerek hizmet vermektedir.

Özel Çakır İlköğretim Okulu kütüphanemiz iki bölümden oluşmaktadır:

Ana Salon: Kitaplar, referans kaynakları, süreli yayınlar ve görsel-işitsel materyallerden ile bilgisayar terminalleri bu bölümde yer almaktadır. Kütüphane koleksiyonumuz Dewey Onlu Sınıflama Sistemi 'ne göre sınıflanarak açık raf sistemi ile okuyucularımızın hizmetine sunulmaktadır. Kütüphaneden bireysel yararlanmanın yanı sıra sınıflarımız da haftalık program doğrultusunda araştırma amaçlı kullanmaktadır. Ana salonda yer alan bilgisayar terminallerinden internete bağlıdır. Böylece güncel bilgilere hızlı erişim sağlanmakta ve öğrencilerimiz araştırmalarında internetten de yararlanabilmektedirler.

Küçük Sınıflar Okuma Odası: Ağırlıklı olarak anaokulu, hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerine ait okuma kitapları bu bölümde yer almaktadır. Küçük sınıflar evlerine ödünç alacakları kitapları bu bölümden seçtiği gibi, ders programında serbest zamanda yer alan kitap okuma saatlerinde de bu odayı kullanmaktalar.

VELİLERİMİZ KÜTÜPHANEDEN NASIL YARARLANIYOR?
Kütüphane işlemlerimiz; kataloglama, kayıt tarama, ödünç verme vb. kütüphane programı ile bilgisayar üzerinden yapılmaktadır. Kütüphanemizden öğrencileri üzerinden velilerimiz de yararlanabilmektedir.
Kütüphanedeki bir kitaba bilgisayar üzerinden şu işlemlerle ulaşabilirsiniz.

• Lütfen Katalog Tarama Butonunu tıklayınız
• Kitap Adı ya da Yazarını, Konu adını yazarak bu kitabın kütüphanede bulunup bulunmadığını, kütüphanede ise rafta mı, ödünç mü verildiğini öğreniniz.

İMZA GÜNLERİ
Öğrencilerimize kitap sevgisini aşılamak, okuma alışkanlığını kazandırmak üzere okulumuza onların sevdikleri yazarlar davet edilerek söyleşi ve imza günleri düzenleniyor. Bu bağlamda Salih Memecan, Yalvaç Ural, Nazire Kutsal, Dr. Fatih Erdoğan, Gülsüm Cengiz, İlknur Kalıpçı, Gülten Dayıoğlu, Nur İçözü,Muzaffer İzgü, Zeynep Cemali, Sevim Ak, Ayşe Kulin konuğumuz oldular.

KİTAP KURDU-KİTAP DOSTU

Her eğitim ve öğretim yılı birinci ve ikinci dönemlerinde okul kütüphanemizden en fazla yararlanan, en fazla ödünç kitap alan küçük sınıf öğrencilerimiz kitap kurdu belgesi ile ödüllendiriliyorlar.

2009 – 2010 KİTAP KURTLARIMIZ için tıklayın

Yıl içinde kütüphaneden en fazla yararlanan büyük sınıf öğrencilerimiz ise yıl sonunda kitap dostu belgesi alıyorlar.

İletişim için: Nuriye SENLİKOGLU
Kütüphane Sorumlusu
H.Ü.Edebiyat Fak.Kütüphanecilik Böl.
nuriye.senlikoglu@cakir.k12.tr