Çakır Okulları
  • 16 AĞUSTOS
  • 2017

Okula Merhaba

Okulumuzun kuruluşunun 25. yılında 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı okul bahçemizde düzenlenen törenle başladı. Okul Kurucumuz Hadiye Çakır’ın da katıldığı törende Genel Müdürümüz Cem Çakır ve Okul Müdürümüz Hülya Korkut öğrenci ve velilerimize seslendi.

Genel Müdürümüz Cem Çakır törende yaptığı konuşmada okumuzun kuruluşunun 25. yılında Çakır Lisesi’nin de açıldığını anımsatarak, entelektüel, donanımlı çocuklar yetiştirmek amacıyla lise için adım atıldığını vurguladı. Bursa’nın kurtuluşuna atıfta bulunan Çakır Okulları Genel Müdürü Cem Çakır, geçmişte işgal güçleri ile savaşıldığını bugün ise cahillikle savaşılması gerektiğinin altını çizerek, Atatürk’ün "Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir." sözünü anımsattı. Cem Çakır, bu savaşta herkese görev düştüğünü belirtti.

Okul Müdürümüz Hülya Korkut da öğrencilere hitap ettiği konuşmasında bugün Çakır Okulları’nın model bir okul olduğunu belirterek, “ Böylesine köklü bir kurumun bir bireyi olmak, sanırım buradaki herkese ayrı bir güç ve onur veriyor” dedi. Korkut, okul programımızın, öğrencilerimizin çağdaş dünyayı anlama çabalarını her yönden destekleyecek şekilde düzenlendiğini söyledi. Korkut Çakır öğrencilerine “ Dünyayı olumlu yönde değiştirecek yeni fikirlerin ve gelişmelerin sizlerin hayalleriyle gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum” diye seslendi. Törenin ardından yeni eğitim-öğretim yılı resmen başladı. Öte yandan öğrencilerimiz bu yıl yenilenen kıyafetleri ile güzel bir tablo oluşturdular.