Çakır Okulları
  • 10 KASIM
  • 2017

SAVAŞIN VE BARIŞIN KAHRAMANI ATATÜRK

10 Kasım 2017. Savaşın ve barışın kahramanı, asrın en büyük lideri; modern çağın, özgürlüğün, toplumsal devrimlerin, aydınlanmanın öncüsü Ata’mızı sonsuzluğa uğurlayalı tam 79 yıl oldu.

Çakır Lisesi, Ortaokulu, İlkokulu ve Anaokulu öğrencilerimiz, ayrı ayrı gerçekleştirilen törenlerle Ata’mızı andık.

Okul kurucumuz Hadiye Çakır’ın katıldığı ve 6. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programımız bu yıl, “Savaşın ve Barışın Kahramanı Dünya Lideri Atatürk” temasında şekillendi. Programda Atatürk’ün savaş ve barışta nasıl bir kahraman olduğu onun özellikleri ve ülke için yaptığı çalışmalarla ortaya konarken, okumaya verdiği önem özellikle vurgulandı. Nasıl bir dünya lideri olduğu diğer devlet adamlarının sözleriyle anlatıldı. Onsuz geçen 79 yılda, ülkemizi, onun özlemini duyduğu “muassır medeniyetler” seviyesine ulaştırabildik mi? Bilimde, teknolojide, sanatta, eğitimde, ekonomide… adımızı ön sıralara yazdırabildik mi? sorularının yanıtları irdelendi. Adeta bir ders niteliği taşıyan tören programında Atatürk’ün dünyanın çeşitli ülkelerinde adının verildiği yapılar ve heykelleri de slaytlar eşliğinde gösterildi.

Saat 09.05’de saygı duruşu ile başlayan ortaokul grubumuzun anma programında 6. sınıf öğrencilerimizden oluşan koro da Atatürk şarkılarını başarı ile seslendirdi. Koro, programın finalini de Atatürk’ün sevdiği ezgilerden, “Manastırın Ortasında” türküsü ile yaptı.

“SÖZDE DEĞİL ÖZDE ATATÜRKÇÜ OLUN”

Anma programında öğrencilerimize seslenen İlk ve Ortaokul Müdürümüz Hülya Korkut ve Okul Kurucumuz Hadiye Çakır, öğrencilerimizden sözde değil özde Atatürkçü olmalarını istedi.

İlk ve Ortaokul Müdürümüz Hülya Korkut, Atatürk’ün yüzünü aydınlığa dönen bir lider olduğunu, o aydınlığı besleyenin de bilgi olduğunu söyledi. Okul müdürümüz, okumadan, bilgi edinmeden Atatürkçü olunamayacağını anlattı.

Anma Programına Okul Kurucumuz Hadiye Çakır da katıldı. Programının sonunda öğrencilerimize ders niteliğinde bir konuşma yapan okul kurucumuz, onlardan Atatürk’ü göstermelik değil özde sevmelerini istedi. Bunu da görevlerini yerine getirerek, ülkelerine hizmet ederek, çok çalışarak yapabileceklerini vurguladı. Okul Kurucumuz, ”Özde Atatürkçü olmanız için, gerçek Atatürk sevgisini hissetmek için iyi insan olun, amacınız olsun. Yüksek hedefleriniz ve çok çalışkan olmanız lazım” diye konuştu. Hadiye öğretmenimiz Atatürk sevgisinin kavgayla değil barış , sevgi ile yayılabileceğini belirterek, düşmanca davranmadan, konuşarak Atatürk sevgisinin aşılanabileceğinin altını çizdi. Okul kurucumuz, “Okulumuzun daha güzel, daha canlı, Atatürk ile dolu olduğunu, sizlerin çok olgun öğrenciler olduğunuzu görmekten büyük mutluluk duydum” dedi.

SEVGİLERİNİ ÇİÇEKLERLE İFADE ETTİLER

Öte yandan küçük sınıflarımızın anma programları da ayrı ayrı gerçekleştirdiler. Atatürk’ün izinden giden sevgili çocuklarımız O’na sevgilerini, minik kalplerinden gelen duyguları sunmak için Atatürk köşesini ziyaret ederek, çiçeklerini bıraktılar.

Bu arada 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında, araştırmacı - yazar Emrah Sayar’ın katılımıyla, yazarın, 10 Kasım-1 Aralık 1938 tarihleri arasında yayınlanmış, Milli Matem günlerini anlatan gazete koleksiyonundan oluşan sergisi izlenime açıldı.

ÇAKIR LİSESİ ANMA PROGRAMI

Çakır Lisesi'nde gerçekleştirilen törende de Atatürk saygı ve minnetle anıldı. Törende öğrenciler Atatürk'ün günümüze ışık tutan kişilik özellikleri, ileri görüşlülüğü ve çeşitli alanlara verdiği önemi karşılaştırmalı olarak ve örneklerle anlattı. Anma töreni Gazeteci-Yazar Emrah Sayar'ın öğrencilerle yaptığı panel ve söyleşi ile devam etti,. Öğrencilerimiz Atamız için açılan deftere de O’na ilişkin duygularını yazdılar.