• 25 ŞUBAT

ÇAKIROBOTIX TÜRKİYE FİNALİNDE

Robotik takımımız 14. Sezon Bilim Kahramanları Derneği FLL Bursa Turnuvası’nda finale kaldı. Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilen, Bursa-İstanbul ve Marmara Bölgesi’nden 36 okulun katıldığı turnuvada ÇakıRobotix finale kalan 4 takım arasında yer alarak, İzmir’de 10-11 Mart 2018 tarihinde yapılacak olan Bilim Kahramanları Buluşuyor/ FIRST LEGO League 14. Sezon Ulusal Turnuvası Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Bursa’da gerçekleştirilen turnuvada “En iyi Sunum Yapan” takım ödülünü de kazanan ÇakıRobotix önemli bir başarıya imza attı.

Bilim Kahramanları Derneği 2018 Proje Teması : “İnsanların suyu bulma, taşıma, kullanma ve atık olarak açığa çıkarma (tasfiye) yollarını iyileştirmek.” olarak belirlenmişti. ÇakıRobotix de proje konusu olarak park, bahçe ve site yeşil alanları için kullanılan sulama sistemlerinin fazla su harcaması ve bununla ilgili oluşan zararları ortaya koyarak, yeni bir sulama tekniği geriştirip, fazla su kullanımının önüne geçilmesini amaçladı. Bu projeye bağlı olarak yıl içinde takım koçu, Bilişim Teknolojileri öğretmeni Halil Bulut ile çalışmalarını sürdüren ÇakıRobotix üyeleri, takım danışmanlığını Nazlı Selva Şahin’in yaptığı proje dahilinde toprak altı nem miktarını ölçüp belirli bir seviyeye kadar takip eden ve bu seviye aşıldığında sulama sistemini kapatan ve içindeki sensörler sayesinde, yağmur suyunu, çevredeki hareketleri algılayan ve uzaktan bağlantı kurulabilen bir sistem geliştirdiler. Bu proje ile önemli bir başarı sağlayan ÇakıRobotix üyesi öğrencilerimiz Ahmet Buğra Güney, Alp Efe Özkan, Baran Batır, Ege Özmel, Furkan Süzen, Mehveş Günay, Naz Zeynep Orhan, Nehir Çelik, Nehir Özdilek, Utku Köksal’ı kutluyoruz.