• 04 MART

Düşünme Becerilerinden Akademik Becerilere Yolculuk

Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin, ” Düşünme Becerilerinden Akademik Becerilere Yolculukta Ebeveynin Rolü” başlıklı sunumu ile konuğumuz oldu.

Okulumuzun gelenekselleşen organizasyonlarından kahvaltılı toplantımız geniş bir katkılımla gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde veli ve öğretmenlerimiz kahvaltıda bir araya gelirken, toplantının öğleden sonraki bölümünde Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin, ” Düşünme Becerilerinden Akademik Becerilere Yolculukta Ebeveynin Rolü” sunumu ile konuğumuz oldu.

Verimli ve keyifli geçen söyleşide Yrd. Doç. Dr. Ergin, çocuğun ailede ve okulda geliştiğini belirtirken yeni neslin 1900’lerin programı ile eğitilemeyeceğini ancak yeni programlar verilirken sabit ve değişmeyen özellikleri kullanmanın da çok önemli olduğunu vurguladı.

EVİNİZDE AKADEMİK SAAT UYGULAYIN

“Bir evde öğrenci varsa o evde akademik saat olmak ve herkes o saate uygun davranmak zorundadır” diyen Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin, aile eğlenirken çocuktan ders çalışmasınının beklenemeyeceğini söyledi. Ergin, entelektüel alanı genişletmede ailelere büyük görev düştüğünü de belirtti.

DİL GELİŞİMİNDE AİLENİN ROLÜ

Çocukların dil gelişiminin desteklenmesinde ailenin önemini belirten Ergin, konuşmanın edinim yoluyla kazanıldığının altını çizerek, akşamları masal anlatılan çocukların kelime anlatımının 16 katı arttığının bilimsel olarak ortaya konduğunu belirtti. Ergin velilerimizle görsel okuma ile ilgili çalışmalar da yaptı.

GENEL MÜDÜRÜMÜZ TEŞEKKÜR ETTİ

Konferansın sonunda genel müdürümüz Cem Çakır, Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin’e katılımları nedeniyle teşekkür etti. Ergin’in bu yıl okulumuzda öğretmenlerimizle eğitimler yaptığını anımsatan genel müdürümüz, akşam ve hafta sonu gerçekleştirilen bu çalışmalara katılarak emek veren ve bunları sınıflarında uygulayan öğretmenlerimize de teşekkür etti. Cem Çakır, pazar günlerinde çocukları için bu seminere katılan velilerimizi de kutladı.