Çakır Okulları
  • 07 NİSAN

‘DAHİ İSTANBUL’DA’

7. sınıf öğrencilerimiz UNIQ İstanbul’daki UNIQ Müze’de açılan Leonardo Da Vinci ‘Leonardo Da Vinci Expo: Dahi İstanbul’da’ sergisini ziyaret etti. Leonardo Da Vinci'ye adanmış en önemli sergi olarak tasarlanan prömiyerini yaptığı Belçika Brugge’ün ardından dünya turuna ilk olarak İstanbul’da başlayan uluslararası sergide Da Vinci’nin orijinal eskizlerinden yola çıkılarak oluşturulan 100 icadı; en ünlü tablolarının röprodüksiyonları; el yazması ve çizimlerinin eşsiz kopyalarının da dahil olduğu 200’e yakın eseri yer alıyor. Sergide yer alan replikalar orijinal tasarımlarına bağlı kalarak ahşap ve metalden yapılırken, bu çalışmaların bazıları orijinal boyutlarında olup, kalan çalışmalar 60 cm ile 5 metre arasında değişen replikalardan oluşmakta.