• 19 MAYIS

ATATÜRK ORATORYOSU

Çakır Okulları olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını muhteşem bir oratoryo ile kutladık.

180 kadar öğrenciden oluşan Çakır Orkestrası ve Çakır Korosu Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi Salonunda Atatürk Oratoryosunu sahneledi. Çakırlı öğrencilerin Türk Eğitim Vakfı yararına, “IB Hizmet - Eylem Çalışmaları” kapsamında bir sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirdiği ve büyük ilgi gören konserde küçük sanatçılar sahnede devleşti. Yıl boyunca müzik öğretmenleri eşliğinde çalışmalarını sürdüren 90 kişilik orkestra ve 85 kişilik koro, Çakır Lisesi’nin oratoryo öğrencileri ile birlikte marşlarla desteklenen nefis bir konser sundu.

Okul kurucumuz Hadiye Çakır’ın da izlediği konserin açılışında bir konuşma yapan Genel Müdürümüz Cem Çakır, Çakır Orkestra ve Korosu’nun 5. konserini 19 Mayıs gibi, özgürlük savaşımızın başladığı çok özel bir günde verdiğini anımsatarak, “Bugün Mustafa Kemal ve 18 arkadaşının Samsun’a çıktıkları gün. Bugün buradaysak bu mücadelenin verilmesinin sonucudur” dedi. İzmir’in işgalinin özgürlük savaşımızın başlatılmasının, kurtuluşunun ise sonuçlanmasının sembolü olduğunu vurgulayan Genel Müdürümüz, “Onun için İzmir önemlidir, onun için İzmir Marşı önemlidir” diye konuştu. Cem Çakır, kurtuluş mücadelesini başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimizin kalbinde derin bir yere sahip olduğunu vurguladı. “Atatürk bir ulusun kaderini değiştirdiği için bizde yeri vardır” diyen Cem Çakır, Atatürk’ün “Benim manevi mirasım bilim ve akıldır” sözünü anımsatarak, dünyada refah seviyesi en yüksek, güçlü ülkeler arasına girebilmek için akıl ve bilimin yolundan uzaklaşmamak gerektiğinin altını çizdi. Genel Müdürümüz konuşmasının sonunda bu kutlamada emeği geçenleri kutlarken, bağış çekini Okul Başkanımız Doruk Berker ile birlikte TEV Şube Başkanı Mehmet Çalışkan’a teslim etti. Çalışkan da, katkıları nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Törenin ardından Çakır Okulları müzik öğretmeni Ümit Cebelli şefliğindeki Çakır Okul Orkestrası ve müzik öğretmenleri Gülfem Gözükara ve Demet Tuğcu şefliğindeki Çakır Korosu, Çakır Lisesi oratoryo grubu ile Atatürk Oratoryosunu sahneledi. Sunuculuğunu Elif Serdar’ın üstlendiği konserin sonunda Çakır İlkokul ve Ortaokul Müdürümüz Hülya Korkut ile Kurumsal Gelişim ve Planlama Koordinatörümüz Bahar Çakır, bu gecenin mimarı öğretmen, eğitmen ve teknik sorumlulara teşekkür çiçeklerini sunarken, öğrencilerimizi ve onlara destek olan ailelerini de kutladı.