• 22 AĞUSTOS

ÖĞRENCİLERİMİZ CERN’DE

İsviçre’de yaz okulu programını tamamlayan ortaokul grubu öğrencilerimiz, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi Cern’i ziyaret ederek dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarında “Büyük Hadron Çarpıştırıcısı” (LHC) simülatörünü görme olanağı buldular.

6, 7 ve 8. sınıflardan 20 öğrencimiz iki hafta boyunca Montrö yakınlarındaki Leysin’de yer alan yaz okulunda İngilizcelerini geliştirirken, bir yandan da İsviçre’yi keşfettiler. Yaz okulunun aynı zamanda gastronomi programını da kapsaması nedeniyle mutfağa girip tatlı keşifler yaptılar.

"DİSCOVER SWİTZERLAND".

Yaz Okulu’nda birinci hafta, "Discover Switzerland". programı kapsamında günün yarısında İngilizce seviyelerine göre belirlenen sınıflarında yabancı dillerini geliştiren öğrencilerimiz, günün kalan bölümünde de İsviçre yi keşfettiler. Bern Kanyonunda Almanca konuşulan Gstaad’i gezen, tırmanışa katılan, teleferikle Glacier 3000 Les Diablerets gezisi yapan öğrencilerimiz Alp dağlarının muhteşem manzaralarına tanık oldular. Program kapsamında çikolata köyüne de giden, Nest Museum ile Nestle Çikolata Fabrikasına gezen öğrencilerimiz Callier Çikolata Fabrikası'nı ve Gruyere Peynir Köyü' ne de gezi yaptılar. Chillon Kalesi ve gemi ile Montrö den Vevey’u zanan tur da "Discover Switzerland".programı kapsamındaydı.

“SWİSS CULİNARY DELİGHTS”

İsviçre Yaz Okulu’nun ikinci haftasında da dil dersleri sürerken bu kez de “Swiss Culinary Delights” programı kapsamında öğrencilerimizin gastronomi maceraları başladı. Gastronomi okulunda şeflerle birlikte mutfağa girip özel yemek tariflerini uyguladılar. Birbirinden lezzetli muffin, cupcake, pizza, tatlılar yaptılar.

ÖĞRENCİLERİMİZ CERN’DE

İsviçre Yaz Okulu’ndeki öğrencilerimizin en önemli durağı Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi olan Cern oldu. Beraberlerinde Fen Bilgisi öğretmenleri Özle Arzu Ateş ve Matematik öğretmenleri Bilgen Demirdaş da olan öğrencilerimiz, dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarında interaktif sergilere katılarak “Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC)” nın simülatörünü görme şansı buldular. Bilim insanlarının hazırlamış olduğu sanal sunumlar sayesinde de Cern'de yaşamı deneyimlediler.