• 07 EKİM

YAŞADIĞIMIZ COĞRAFYA’NIN BESLENMEMİZE ETKİLERİ

“Yaşadığımız coğrafyanın sosyal ve bedensel sağlığımız üzerinde etkileri vardır.” temel fikri üzerinden “Besinlerimiz” ünitesini işleyen 4. sınıflar, diyetisyen Sevhan Uygun’u konuk ettiler.

Ünite kapsamında, besinlerimizin ve besinlerle ilgili tercihlerin yaşadığımız coğrafyayla bağlantısını araştıran öğrencilerimiz, dünyanın farklı bölgelerinde beslenme şeklinin iklim ve coğrafi koşullara göre şekillenmesi ve sağlımız üzerindeki etkilerini çalışıyorlar. Bu konularda merak ettikleri soruları diyetisyen Sevhan Uygun’a yönelten öğrencilerimiz, verimli bir çalışma gerçekleştirdiler. Diyetisyen Uygun da öğrencilerimize hazır gıdaları tercih etmemeleri gerektiğini, taze ve mevsiminde yemenin önemini anlattı. Yanlış ve çok beslenmek kadar, az yemek ve tek tip gıda ile beslenmenin de zararları olduğunu söyledi.