Çakır Okulları
  • 11 EKİM
  • 2017

"Osmanlı Talihi" Boston'da Yarışıyor

7. sınıf öğrencimizin hazırladığı “Osmanlı Talihi” belgeseli Boston Türk Festivali 12. Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda..

Geçtiğimiz eğitim yılında “Türk Tarihinde Yolculuk” ünitesini işleyen 7. sınıf öğrencilerimizden bir grup, ders kitaplarında yer bulmayan bilgileri derleyerek “Osmanlı Talihi” belgeseli hazırladı. 7 bölümden oluşan belgeseli metinlerin yazımından, görsellerin seçimine kadar öğrencilerimiz hazırladı, seslendirmesini de kendileri yaptı. Bu belgesel bu yıl Boston Türk Festivali’nde yarışıyor.

Sosyal Bilgiler öğretmeni Göktan Akdağ’ın yönetmenliğinde dört aylık bir çalışmanın ürünü olan ve Osmanlı Devleti’ne ait az bilinen başlıkları konu alan “Osmanlı Talihi” 25 dakikalık etkileyici bir belgesel. Belgeselde, Ada Doğan, “Avrupa’da Türk İzleri”, Doruk Berker, “Osmanlı’da Spor”, Ece Yalın, “Osmanlı’da Hayvanat Bahçeleri”, Ege Baydar, “Fetih Yöntemleri ve Sefer”, Ela Nur Ceylan, “Osmanlı’da Çocuk Olmak”, Eylül Ömer, “Çiçek ve Çiçekçilik”. Yunus Emre Yöney, “Osmanlı’da Cadılar” bölümlerini hazırladılar.