• 26 EKİM

BUKET UZUNER SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ

Çağdaş Türk Edebiyatının usta kalemlerinden romancı, hikayeci ve gezi yazarı Buket Uzuner okulumuza konuk oldu. Çakır Ortaokulu ve Çakır Lisesi öğrenci ve velileriyle buluşan Uzuner , konferans salonumuzdaki söyleşinin ardından okul kütüphanemizde kitaplarını imzaladı.

Hayatın bir oyun kurma sanatı olduğunu ve kendisinin bu oyunları kurarken içine hikayeleri de eklediğini söyleyen Buket Uzuner, günlük hayatın bizi çok sıkıştırdığı yerde insanların hikaye kurmaya, hikaye dinlemeye ihtiyacı olduğunu vurguladı. Buket Uzuner, oyun oynamanın sadece fiziksel olması gerekmediğini sözle de oyunlar oynanabileceğini, iyi yazarların, iyi sanatçıların büyüdükleri halde oyun oynamanın güzelliğini bize hatırlattığını dile getirdi. Ünlü yazar, “Tabiat Dörtlemesi” romanlarının ilki “Su” romanının hikayesi ile başladığı söyleşide, yeni yayınlanan “Hava” romanından da okumalar yaptı. Buket Uzuner söyleşinin ardından okul kütüphanemizde kitaplarını imzaladı.