• 29 EKİM

CUMHURİYET COŞKUSU

Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü coşku ile kutladık... 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz büyük bir katılım sağlarken, tören programını Çakır Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri ile Çakır Lisesi öğrencilerinin birlikte hazırlayıp, sundular.

Çakır Lisesi bandosunun okul bahçemizde öğrencilerimizi karşılayarak başlattığı 29 Ekim tören programımızda bu yıl “Cumhuriyet Dönemi’nde Güzel Sanatlar” teması işlendi.

Cumhuriyetimizin mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin birinci bölümünde Cumhuriyet’in ilanını getiren tarihsel süreç anlatıldı. İkinci bölümde Cumhuriyetimizin ilanından itibaren güzel sanatlarda yapılanlar ve sağlanan kazanımlar “Müzik”, “Bale”, “Tiyatro”, “Sinema”, “Halk Oyunları”, “Edebiyat ve Şiir”, ”Resim”, “Heykel” başlıklarıyla aktarıldı. Bu arada öğrencilerimiz tarafından bale ve halk oyunları gösterileri sunuldu, Çakır Orkestra ve Korosu konserleri ile Çakır Tiyatro gösterilerinden görüntüler aktarıldı. Çakır Ortaokulu 8.sınıf öğrencileri ile Çakır Lisesi öğrencilerinden oluşan koro da seslendirdiği marşlarla “Cumhuriyet” coşkusunu yaşattı.

Çakır Okulları Genel Müdürü Cem Çakır da törenin sonunda programı hazırlayan ve törenlere katılan öğrencilerimize, öğretmenlerimize teşekkür etti. Genel Müdürümüz, Cumhuriyete sadece kutlamalarla sahip çıkılamayacağının altını çizerken öğrencilerimizden Cumhuriyetin değerlerine, temsil ettiklerine sahip çıkan bir nesil olmalarını istedi.