• 09 ŞUBAT
  • 2019

ÇAKIROBOTIX 3 ÖDÜLLE TÜRKİYE FİNALİNDE

Robotik takımımız 15. Sezon Bilim Kahramanları Derneği FLL Bursa Turnuvası’nda 2. olarak Türkiye finaline kaldı. Uludağ Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve 30 okulun katıldığı turnuvada toplam 3 ödül kazanan ÇakıRobotix finale kalan 3 takım arasında yer alarak, İzmir’de 9-10 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Bilim Kahramanları Buluşuyor/ FIRST LEGO League 15. Sezon Ulusal Turnuvası Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Bursa'da gerçekleştirilen turnuvada “Robot Performans” ikinciliğinin yanı sıra, “Strateji ve Yenilikçilik” ödülü ve “Aslan Koç” ödülünü de kazanan ÇakıRobotix önemli bir başarıya imza attı.

Bilim Kahramanları Derneği 2019 Proje başlığı İnto Orbit (Uzay Serüveni) olarak belirlenmişti. ÇakıRobotix de turnuvaya “PsikoVR” projesi ile katıldı. Proje ile astronotların sosyal ve psikolojik açıdan ortaya çıkabilecek sorunlarını ortadan kaldırmak ve bu riske en aza indirmek amaçlandı.

Tablet içi mobil uygulama olan ve vr teknolojisi ile desteklenen “PsikoVR” projesi uzun süreli uzay yolculuğuna çıkacak astronotlar için tasarlandı. Uygulamanın içinde, (Astronotun, aile fertleri ile ilgili güncel haber, vr destekli resimler ve videolar, dünya üzerinde yaşadığı ve sevdiği ortamlarla ilgili vr destekli resimler, sevdiği kitap, dergi, makale gibi yazılı kaynaklar, hobi ve aktiviteler ile ilgili güncel bilgi ve dökümanlar, eğlence amaçlı takvim ve hikayeler, dünya üzerindeki kentlerin saat ve hava durumları) gibi özellikler bulunuyor. Bu uygulama ile dünya ile bağı kopmayan astronotlar, sosyal ve psikolojik açıdan daha rahat bir süreç geçiriyorlar. Naz Zeynep Orhan, Ahmet Buğra Güney, Baran Batır, Ege Özmel, Utku Köksal, Nehir Çelik, Çiçek Erdoğdu, Yaren Atasoy, Elif Duru Aksoy ve Furkan Süzen’den oluşan ÇakıRobotix, turnuvaya takım koçu, Bilişim Teknolojileri öğretmeni Halil Bulut ve danışman öğretmenleri Muhsine Uysal’ın rehberliğinde yoğun bir çalışma ile hazırlandı.

Çakır Ortaokulu Müdürü Cumhur Aşık ve Müdür Yardımcısı Zehra Budak Yatan da turnuvada ÇakıRobotix takımını yalnız bırakmadılar. ÇakıRobotix turnuva sonunda ödüllerini büyük bir coşkuyla aldı.