• 06 NİSAN
  • 2019

“AB-I HAYAT”

Çakır Orkestra ve Koromuz Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda yine muhteşem bir konsere imza attı. Okul kurucumuz, değerli eğitimci Hayati Çakır’ın aramızdan ayrılışının 10. yılında ve doğum günü olan 6 Nisan’da Hayati öğretmenimizin anısına ithaf edilen “Ab-ı Hayat” konseri şiir dinletileriyle zenginleştirildi. Bu yıl altıncısını gerçekleştirdiğimiz ve artık gelenekselleşen konserin gelirleri Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlandı. Yıl boyunca müzik öğretmenleri eşliğinde çalışmalarını sürdüren 150 kişilik dev orkestra ve çok sesli koromuz ilk bölümü ağırlıklı olarak çocuk şarkılarından oluşan ikinci bölümü ise Hayati öğretmenimizin anısına ithaf edilen, enerjisi ve duygusu yüksek muhteşem bir konsere daha imza attılar.

“Ab-ı Hayat” konserinin açılışında bir konuşma yapan Genel Müdürümüz Cem Çakır, içildiğinde ölümsüzlük kazandıran su anlamına gelen “Ab-ı Hayat” ın miteolojiden, arkeolojiye pek çok alanda kendine yer bulduğunu, ölümsüzlük arayışının insanlık tarihi kadar eski olduğunu belirtirken, ölümsüzlüğün maddesel olmasa da, yaşarken bıraktığımız izlerle, insanların hayatlarına dokunmakla, yaptığımız etki ile mümkün olabildiğini vurguladı. “Bu etkinin en büyük tezahürü çocuklarımız. Biz onlarla yaşıyoruz. Çocuklarımız en büyük manevi iksir” diyen Genel Müdürümüz Cem Çakır, onun için, ailelerin büyük fedakarlıklara katlanarak çocukların faydalı insanlar olabilmeleri için ellerinden geleni yaptığını vurguladı.

OKUL KURUCUMUZUN ANISINA “AB-I HAYAT”

Genel Müdürümüz Cem Çakır konserde, kendi ölümsüzlüğümüzün tezahürü çocuklarımızın seslendireceği çocuk şarkıları ile güzel vakit geçirirken aynı zamanda yaptığı işlerle binlerce insanın hayatına olumlu yönde dokunan ve insanoğlunun aslında çok uzun sayılmayacak ömründe ne kadar büyük, ne kadar zamanını aşan etkiler bırakabileceğini gösteren en iyi örneklerden biri olan okul kurucumuz Hayati Çakır’ı aramızdan ayrılışının 10. yılında anarken, aynı zamanda 73. doğum gününü de kutladığımızı vurguladı. “Bugün onun doğum günü ve bu hepimiz için önemli. Neden önemli? Çünkü; belki hayatta hiçbir ortak noktası olmayan, yolları hiçbir zaman kesişmeyecek binlerce anne-baba-çocuk-öğretmen-çalışan 1993 yılından beni onun başlattığı bir hikayenin parçası” diyen Genel Müdürümüz Cem Çakır, “Bana ‘Ab-ı Hayat nedir?’ diye sorarsanız, bu soruya bundan daha iyi bir örnek, bundan daha iyi bir cevap bulamıyorum. Bizler okul camiası olarak 1993’den buyana onun hayatımızdaki etkisinin farkındayız. Aslında ondan öncesinde de dokunulan binlerce hayat var” diye konuştu.

ÇAKIR FELSEFESİ

Genel Müdürümüz Cem Çakır, bugün eğitim sisteminin sınava hazırlanan öğrencileri Pazar sabahları saat 7’de uyandırarak ders çalışmaya zorlama noktasına , adeta bir zihinsel sapkınlık haline geldiğini belirttiği konuşmasında, eğitim sistemimizin bu olumsuzluklardan, Hadiye ve Hayati Çakır’ın oluşturduğu bu hikaye ile, bu eğitim felsefesinin tüm eğitimciler, tüm okullar tarafından benimsenmesiyle çıkılabileceğine vurgu yaptı. “Bu hikaye aslında bu milletin de kurtuluş anahtarıdır” diye konuştu. Genel Müdürümüz konuşmasını şu sözlerle bitirdi:

“Burada yıllar önce birileri bir tohum attı ve bu tohumdan ne ağaçlar türedi. Bir gün belki de bir tohum her şeyi değiştirecek.”

Çakır İlkokulu ve Ortaokulu Başkanı Mehveş Günay da konuşmasında müzik macerasının 6 yıl önce Çakır Korosu’na katılmakla başladığını, orkestra çalışmalarının yeteneklerini keşfetmesini sağladığına vurgu yaptı.

KÜÇÜK SANATÇILARIN DEVLEŞTİĞİ AN

Küçük sanatçıların sahnede devleştiği ve Çakır İlkokulu, Ortaokulu ve Çakır Lisesi öğrencilerimizin görev aldığı “Ab-ı Hayat” konserinin ilk bölümünde ağırlıklı olarak çocuk şarkıları yer aldı. Konserin okul kurucumuz Hayati Çakır’ın anısına ithaf edilen bölümünde, hayati öğretmenin yazdığı “Pembe Mavi Noktaların Tablosudur Bu” şiiri seslendirilirken, Türkçe Koordinatörümüz Deniz Şahin de okul kurucularımız Hadiye ve Hayati Çakır’a ithafen yazdığı ve okul bahçemizdeki çınar ağacını özne aldığı “Çınar Ağacı” şiirini seslendirdi.

Çakır Okulları müzik öğretmenleri Ümit Cebelli ve Burcu Topçu şefliğindeki Çakır Okul Orkestrası ve yine Çakır Okulları müzik öğretmenleri Gülfem Gözükara ve Demet Tuğcu şefliğindeki Çakır Korosu “Ab-ı Hayat” konseri ile ölümsüzlük yolunda bir iz bıraktılar.

Sunuculuğunu Elif Serdar’ın üstlendiği konserin sonunda Çakır Okulları Genel Müdürümüz Cem Çakır ve Çakır Orkestra ve Korosu’nun fikir annesi, fahri genel koordinatörü olarak sahneye çağırdığı Kurumsal Gelişim ve Planlama Koordinatörümüz Bahar Çakır, bu gecenin mimarı öğretmen, eğitmen ve teknik sorumlulara teşekkür çiçeklerini sundular.