• 01 MAYIS
  • 2019

ÇAKIR LİSESİ IB-DP PROGRAMINI UYGULAMAYA YETKİLENDİRİLDİ

Çakır Lisesi 2, yılında Uluslararası Bakalorya Organizasyonu (I.B.O) tarafından liselerde uygulanan Diploma Programını (DP) uygulamaya yetkilendirildi. Önümüzdeki yıldan başlayarak Çakır Lisesi öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığının lise diploması yanında uluslararası geçerliliği olan IB Diploması almaya hak kazanabilecekler.

Çakır Okulları Genel Müdürü Cem Çakır, bu diplomanın dünyada en yaygın kabul gören ortaöğretim diplomalarından biri olduğuna vurgu yaparken, “Bu süreçte öğrencilerimiz bir dünya vatandaşı olmalarını sağlayacak sağlam bir donanım kazanacaklardır” dedi. Çakır Okulları Genel Müdürü Cem Çakır, bu süreçte emeği geçen tüm öğretmen, çalışan, veli ve öğrencileri kutladı.

DP Diploma Programı yetkilendirilme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Çakır Okulları 3 yaşından 18 yaşına kadar Uluslararası Bakalorya IB programlarının üçünü birden IB-PYP (İlk Yıllar), IB-MYP (Orta Yıllar) ve IB-DP (Diploma Programı) uygulama sahip “CONTINUUM SCHOOL” olarak tanımlanan Türkiye ve dünyada sayılı okullardan biri oldu.