• 25 MAYIS
  • 2019

6. PYP MEZUNLARI SERTİFİKA TÖRENİ

Uluslararası Bakalorya Organizasyonu İlk Yıllar Programını tamamlayan 4. sınıf öğrencilerimiz PYP sertifikaları düzenlenen törenle aldılar. 6. PYP Mezunlar Sertifika töreninde 4. sınıflarımız yıl boyunca sürdürdükleri “Bulunduğumuz Zaman ve Mekan” temalı “Sergi” ünitesini dolu dolu bir öğrenme şöleni ile velilerine sundular.

4. sınıflar, hazırlık ve 1. sınıftan buyana eğitimini aldıkları IB İlk Yıllar Programının temel özelliklerini sergiledikleri PYP bitirme çalışması olan “Sergi” ünitesinde 8 grup olarak çalışmalarını sürdürdüler. “İcatlar”, “Uygarlıklar ve Etkileri”, “Kutlamalar ve Geleneklerimiz”, “Keşifler ve Seyahat”, “Sanat Tarihi” gruplarıyla mentor öğretmenlerinin rehberliğinde yıl boyunca çalışan öğrencilerimiz bu çalışmalarını öğrenme şöleni ile aktardılar

“Sergi” ünitesi kapsamında eğitim öğretim yılı başından buyana araştırma ve sorgulama süreçlerini tamamlayan 4. sınıflarımız PYP Sertifika töreni öncesinde sınıf ve stantlarda sunumlarını velileri ile paylaştılar. Ardından Konferans Salonumuzda gerçekleştirilen sahne sunumlarına geçildi.

SAHNEDE MUHTEŞEM SUNUMLAR

Konferans Salonumuzda gerçekleştirilen PYP Sertifika tören programında ilk olarak “Kutlamalar ve Gelenekler” grubu, diğer gruplardaki arkadaşlarının da katılımıyla Bursa yöremize ait bir halk oyunları gösterisi ile izleyicilerin karşısına çıktı. Ardından “Sanat Tarihi” grubu sahne aldı. Çalışmalarında sahne sanatlarını inceleyen “Sanat Tarihi” grubu, tarihi eser kaçakçılığına dikkat çekmek için hazırladıkları mini dramayı başarı ile sahnelediler. Yine tarihi eser kaçakçılığı ve IB Öğrenen Profilini kendi cümleleri ile aktardıkları kısa filmde program kapsamında gösterime sunuldu.

Seçmeli dersi Almanca olan öğrencilerimiz “Lollipop” şarkısını seslendirirken, seçmeli dersi Fransızca olan öğrencilerimiz de “Çav Bella” dediler. “Keşifler, Kaşifler ve Seyahatler “ grubu öğrencilerimizin hazırlamış olduğu, Bursa’mızın turizm açısından değerini artırmak amacıyla, doğal güzelliklerini tanıtan kısa film de programın ilgi çeken bölümleri arasında yer aldı. Sahne sunumunun son bölümünde ise öğrencilerimiz, yetimhanede yaşayan çocukların hayatlarını, içinde bulundukları duyguları dans ve müzik aracılığıyla anlattıkları ünlü Broadway müzikali “Annie”nin bir bölümünü başarı ile sahnelediler.

PYP KOORDİNATÖRÜMÜZ ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLADI

Öğrencilerimize PYP Bitirme Sertifikalarının dağıtımına geçilmeden önce kısa bir konuşma yapan PYP Koordinatörümüz Çiğdem Durukan, Çakır Okulları’nın IB programlarının üçünü de, İlk Yıllar Programı ( PYP), Orta Yıllar Programı (MYP) ve Diploma Programı (DP) uygulamaya yetkilendirilen Bursa’daki tek ülkemizdeki az sayıda seçkin okul arasında yer aldığını anımsattı ve, PYP bitirme çalışması niteliğindeki “Sergi” ünitesi çalışmaları nedeniyle öğrencilerimizi kutladı. “Bilgiye ulaşmak kolay ancak bilgiyi kullanmak zor” diyen PYP Koordinatörümüz öğrencilerimizin bilgiyi nasıl kullanacaklarını çok güzel ortaya koyduklarını belirtti.

OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Çakır İlkokulu Müdürü İsmail Aylaz da konuşmasında öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden öğretmenlerini kutlarken, bu yolculukla onlara eşlik eden velilerine verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti. 4. sınıf öğrencilerini ailesinden, çevresinden, okulundan aldıklarını süzerek güzel ışıklarını yansıtan bir kristale benzeten okul müdürümüz, PYP bitirme çalışmasının onların aynı zamanda çocukluktan gençliğe geçişlerinin akademik bir çalışma ile taçlandırılması olarak da nitelendirilebileceğini söyledi.

4. sınıf velilerimizin büyük ilgi gösterdiği ve zaman zaman duygusal anların yaşandığı törenin sonunda öğrencilerimiz PYP sertifikalarını idareci ve öğretmenlerinin elinden aldılar.