• 02 EKİM
  • 2019

ASTRONOMİ GECESİ

Uzay Haftası kapsamında bu akşam okul kampüsümüzde “Astronomi Gecesi” düzenledik. Tam bir görsel şölene dönüşen etkinlikle gökyüzünün gizemini çözmeye çalışan öğrencilerimiz bilimin eğlenceli yönünü de deneyimlediler. Çakır Ortaokulu Fen Bilimleri Zümresi organizasyonuyla gerçekleştirilen “Astronomi Gecesi”nde Bursa Bilim Teknoloji Merkezi okul bahçemizde mobil planetaryum kurdu. Planetaryumda bir astronotun uzay serüvenini gözlemleyen öğrencilerimiz Çakır Lisesi bahçesine yerleştirilen profesyonel teleskoplarla da Ay, Satürn ve Jüpiter’i incelediler. 7 ve 8. sınıf öğrencilerimizin katıldığı “Astronomi Gecesi” konferans salonumuzda “Kozmos” belgeselinin gösterimi ile başladı.

Darren Arbour ve Çakır Ortaokulu Müdürü Cumhur Aşık’ın da öğrencilerimizle etkinliklere katıldığı “Astronomi Gecesi” atölye çalışmaları ile sürdü. Büyük sınıf öğrencilerimiz “Roket Yapımı”, “Rosetta Maketi” ve “Takım Yıldızı Mumluk” atölyelerinde yaratıcılıklarını ortaya koydular. Öğrencilerimizin büyük bir keyifle gerçekleştirdiği etkinlikler şu saatlerde sona eriyor.