• 04 EKİM
  • 2019

CAN DOSTLARIMIZ İÇİN…

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi veteriner hekim ve hemşireleri beraberlerinde barınak sakinlerinden sahiplenilmeyi bekleyen bir kedi ve köpek ile okulumuza konuk oldular.

Öğrencilerimizde sokak hayvanları ve hayvan hakları konusunda farkındalığın arttırılmasının hedeflendiği ziyarette Arya köpek ve ismini öğrencilerimizin koyduğu Çakır kedi büyük ilgi topladı. Çakır Ortaokulu öğrencilerimizle gerçekleştirilen etkinlikte Veteriner Hekim Kadir Özdemir sahipsiz hayvanların tedavisinin nasıl yapıldığı, çocukların sahipsiz hayvanları nasıl sahipleneceği hakkında bilgiler verdi. “Veteriner Olsaydınız Hayvanları Nasıl Tedavi Ederdiniz?” başlığı ile gerçekleştirilen mini dramada ise öğrencilerimiz veteriner hekim olarak Arya’yı muayene ettiler. Etkinliğin sonunda öğrencilerimize sokaktaki can dostlarımız olan sahipsiz hayvanlara su ve mama verebilecekleri kaplar ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.