• 25 KASIM
  • 2019

SOSYAL BİLİMLER VE ARKEOLOJİ

5. sınıflarımız, “Kültür ve Miras" ünitesi kapsamında Akçalar-Aktopraklık Höyük , Arkeopark ve Açıkhava Müzesine eğitim gezisi gerçekleştirdiler. 5. sınıf öğrencilerimiz, Bursa'nın yerleşim tarihi için önemli bir yer olan Akçalar-Aktopraklık Höyüğü ile Arkeopark ve Açıkhava Müzesinde verimli ve keyifli bir eğitim çalışması yaptılar. Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin rehberliğinde arkeoloji biliminin önemini kavramak için gerçekleştirilen etkinlikte örnek kazı alanı ve müze bölümü gezildi. Tarih öncesi döneme ait eşyaların ve kazı alanıyla ilgili bilgilerin yer aldığı müze bölümünde yetkililerden bilgi alan öğrencilerimiz, objeleri ve canlandırması yapılan eşyaları incelediler. Müzedeki incelemenin ardından kazı alanı gezilerek günümüzden 8000 yıl önceki Bursa'nın yerleşim alanlarından birini gözlemleme olanağı buldular.