Çakır Okulları
  • 29 EKİM
  • 2017

YAŞASIN CUMHURİYET

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Çakır Okulları’nda coşku ile kutladık. Anaokul, İlk ve Ortaokul ile Çakır Lisesi ayrı ayrı gerçekleştirdikleri programla bu coşkuya ortak oldular.

Çakır Anaokulu, 29 Ekim Balosu ile cumhuriyet coşkusunu yaşarken, Çakır İlk ve Ortaokulu’nda da, “Yüzyılımızın yaşadığı en büyük mucize” olarak niteleyebileceğimiz cumhuriyetimizin 94. Yıldönümü resmi programını 7. sınıflar gerçekleştirdi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilen kutlama programımızda “Atatürk’ün Kızları” bir diğer ifadeyle topluma önder olmuş “Cumhuriyet Kadınları” tanıtıldı.

Cumhuriyetimizin mimarı, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kız çocuklarına ve Türk kadınına verdiği önem, cumhuriyetin Türk kadınına sağladığı kazanımlar, cumhuriyetimize ve onun değerlerine sahip çıkan, cumhuriyete gönül ve emek veren “Çağdaş Cumhuriyet Kadınları” nın öyküleri ile sunuldu. Bu öykülerden biri de, Atatürk’ün emanetine sahip çıkarak binlerce öğrenci yetiştiren bir Cumhuriyet öğretmenimizin öyküsüydü. Saygıyla andığımız Hayati Çakır öğretmenimizle birlikte, Cumhuriyete sahip çıkacak, Mustafa Kemal’i anlayıp izleyecek, eğitimiyle, ilkeleriyle, değerleriyle örnek olup “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirecek okullarının temellerini atan Hadiye Çakır öğretmenimizin öyküsü.

Cumhuriyet kutlamaları kapsamında 3. sınıflarımız ayrı bir program sunarken, 7. Sınıflar korosunun seslendirdiği Cumhuriyet Marşları da büyük beğeni topladı. Çakır Lisesi’nin programında ise cumhuriyet ve bizlere kattığı değerler Atatürk'ün rehberliğiyle bir kez daha gözler önüne serildi.