Çakır Okulları - Spor

Çakır'da Spor

Çakır Okulları’nda spor eğitimi,  öğrencilere fiziksel olarak aktif olmanın  önemini aşılarken öğrencilerin beslenme konusunda sağlıklı tercihler yapma  konusunda bilinçlenmelerini de  sağlar. Spor kültürü beceri temelli okul programının önemli bir parçasıdır. Çakır Okulları’nda öğrenciler, gelecekte yaşantılarında ihtiyaç duyacakları pek çok beceriyi geliştirmeleri için yapılandırılmış bir program takip eder. Çakır Okulları’nda spor; karar verme, çatışmaları yönetme, müzakere etme, takım halinde işbirliği içinde çalışma, sorumluluk alma devretme,takdir etme gibi becerileri destekler. Aynı zamanda öğrencilere liderlik  ve grup içinde çeşitli roller üstlenme için doğal bir ortam sağlar.

Okulun, Çakır Okulları Spor Kulübü adında spor kulübü vardır . Spor kulübü, faaliyetlerini basketbol, voleybol ,futbol  ve masa tenisi olmak üzere dört alanda  sürdürmektedir. Spor kulübünde sadece okulun kendi öğrencileri yarışır. Okul dışından oyuncu desteği alınmaz. Okul takımlarının alt yapı çalışmaları ilkokul itibari ile başlar. Ortaokuldan itibaren öğrenciler lisanslı sporcu olarak okulu turnuvalarda temsil ederler.

Okulda açık futbol, basketbol sahaları, masa tenisi alanı, fitness, kapalı spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzu mevcuttur.